CURS DE AYURVEDA

(elemente de bază)

Am început să studiez Ayurveda în anul 2001, urmând cursuri susținute de medici români, medici indieni, doctori (Ph.D) in Ayurveda, precum si cursuri practice de limba sanskrită aplicate pe texte de medicină indiană, iar formarea ca psihoterapeut a contribuit la aprofundarea cunoașterii ayurvedice. Din 2004 am susținut săptămânal cursuri și conferințe, am scris numeroase articole apărute în publicații din România și India și, in 2020, ca o maturizare a tuturor acestor învățături, a apărut cartea Sănătate prin Știința Vieții – Ayurveda.

Fiind crescută de către bunica mea, încă de mică am putut observa neajunsurile cu care se confruntă o persoană aflată la o vârstă mai înaintată. Mi-am propus încă de atunci să fac tot ceea ce pot eu pentru sănătatea mea, astfel încât să mă pot bucura de frumusețea oricărei vârste.

Dacă și tu îți dorești să ai un rol activ în ceea ce privește starea ta de sănătate, starea ta de bine, atunci vino la acest curs!

Este un curs la care vei afla atât noțiuni teoretice privind principiile de bază ale Sistemului Ayurveda cât și modalități practice prin care poți introduce aceste noțiuni în viața de zi cu zi.

Personal, consider că teoria fără o aplicabilitate imediată este plictisitoare, de aceea îmi doresc ca voi să obțineți rezultate imediate din informațiile pe care le aflați la acest curs.

Angelica Mitrea

Iată ce ți-am pregătit:

  1. Elementele de bază în Ayurveda și care este rolul lor în viața și sănătatea noastră. Ele se numesc Mahabhuta. Vom studia cele cinci mahabhuta-uri, și anume: Pământ, Apă, Foc, Aer și Eter.
  2. Principiile care reprezintă fundamentul Sistemului Ayurveda. În limba sanskrită se numesc Dosha. Vom studia cele trei dosha-uri, și anume: Vata, Pitta și Kapha
  3. Tipul constituțional care reprezintă o combinație a celor trei dosha, în proporții variabile. Vom sudia cele treisprezece tipologii specifice medicinei Ayurveda.
  4. Modalitățile prin care putem echilibra cele trei Dosha, inclusiv terapii de purificare și de reîntinerire
  5. Gusturile, șase la număr și emoțiile asociate fiecărui gust.
  6. Cele șapte țesuturi corporale și atitudinea interioară asociată fiecărui țesut.


Elemente

Dosha

Tipologii

Gusturi

Țesuturi

Ce beneficii obții prin participarea la acest curs:

  • Vei putea să îți determini propriul tip constituțional. Cunoscându-ți tipologia constituțională, vei putea lua decizii mai bune în ceea ce privește dieta și stilul de viață. Nu există o dietă universală, fiecărei persoane îi este potrivită o dietă specifică, în funcție de tipologia sa.
  • Vei avea la îndemână un instrument prin care îți vei putea reduce stările de anxietate, furie, autosuficiență. Fiind formată ca psihoterapeut în Analiză Tranzacțională, sunt conștientă de faptul că pentru o bună gestionare a emoțiilor este necesar un demers susținut. Tocmai de aceea, la acest curs nu vei învăța cum să îți gestionezi eficient emoțiile ci doar cum să le poți diminua într-o anumită măsură pe cele care, prin intensitatea lor, devin deranjante.
  • Vei ști care sunt alimentele potrivite pentru tine, în funcție de tipul tău constituțional, vei afla de ce preferi anumite alimente și care este de fapt nevoia organismului tău. În cazul în care consumi alimente pe care dorești să lei înlocuiești, vei afla pe ce criterii să alegi noile alimente astfel ca tranziția să fie una cât mai ușoară.
  • Vei afla, care este atitudinea mentală și psiho-emoțională specifică fiecăruia dintre cele 7 țesuturi corporale și cum această atitudine ne modelează forma corpului. Astfel vei ști ce atitudine interioară să adopți pentru a atinge forma corpului pe care ți-o dorești.

Cum se va desfășura cursul?

Poți participa la curs din confortul casei tale. Tot ceea ce ai nevoie este o conexiune stabilă la internet. Te poți conecta fie de pe laptop, fie de pe telefon.

Cursul se va desfasura pe platforma Zoom, de aceea vei avea nevoie sa ai aceasta platforma instalata pe laptop/telefon. Modalitatea de desfășurare a cursului este una interactivă, așadar vei putea adresa întrebări și primi răspunsuri în timp real, exact ca și cum te-ai afla într-o sală de curs.

În cadrul unui curs vor fi conectați cel mult 12 participanți, pentru a avea timp să răspund într-un mod optim tuturor întrebărilor voastre.

Datele de desfășurare a cursului: o grupă nouă este acum în formare. Înscrie-te la curs și vom reveni noi imediat după stabilirea datelor.

Au mai rămas:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

© 2020 Știința Vieții by Indian Herbal